Hem » Blogg » Hvilke vitaminer kan jeg gi til barnet mitt?
hvilke vitaminer gi barn

Hvilke vitaminer kan jeg gi til barnet mitt?

«Hvilke vitaminer kan jeg gi til barnet mitt?»

Kosttilskudd skal alltid tas etter behov og er ikke nødvendig hvis barnet ditt spiser et balansert kosthold.

Er svaret «ja» på ett eller flere av påstandene under, kan barnet ditt ha behov for kosttilskudd:

  • Jeg får ikke i barnet mitt nok grønnsaker og/eller frukt
  • Barnet mitt spiser ikke fet fisk (laks, makrell, sild) eller annen Omega3-rik mat en gang i uken eller mer
  • Barnet mitt får ikke nok sol/D-vitamin gjennom kosten under vinterhalvåret
  • Barnet mitt drikker ikke melk eller kalsiumberiket plantebasert drikk
  • Barnet mitt oppfyller flere av påstandene over

Ingen «ja» – herlig, da trenger du ikke lese videre.

Om ett eller flere av påstandene stemmer med ditt barn kan du lese videre for å få mer kunnskap om hva Monkids produkter inneholder og om du anser at barnet ditt har behov for tilskudd. Du kan selvfølgelig også alltid rådføre deg med helsestasjonen og/eller lege om du har spørsmål angående ditt barns helse.

Kosttilskudd erstatter ikke et variert kosthold, men bør sees som et kompliment til et variert kosthold. Monkids vitaminer, mineraler og fiskeolje tas gjerne i forbindelse med måltid og før tannpuss (link til avsnitt om sukker).

 

Jeg får ikke i barnet mitt nok grønnsaker og/eller frukt

Mange barn sliter med grønnsaker og frukt i perioder, det er ikke uvanlig og absolutt ingenting du skal føle skyld for. Noen tips for å få i seg de 400 gram som anbefales per dag (for barn opp til 10 år) er å mikse frukt og grønt ned i smoothie, servere grønnsaker før middag når barnet er sultent eller skjære grønnsakene i morsomme former.

Har du fortsatt problemer, trenger kanskje barnet ditt tilskudd.

 

Barnet mitt spiser ikke fet fisk (laks, makrell, sild) eller annen Omega3-rik mat en gang i uken eller mer

Så bra du har lokalisert hva som savnes i barnet ditt sitt næringsinntak! For foster og små barn opp til to år er Omega-3 og Omega-6 nødvendig for at de skal vokse og utvikles normalt.

Om ditt barn ikke får i seg tilstrekkelig med Omega-3 gjennom kostholdet kan det behøve tilskudd.

Monkids Fiskeolje er mikroinnkapslet og smaker hverken fisk eller fiskeolje. Den anbefalte dagsdosen er 2-4 fisker – litt flere gummies enn hva som anbefales av våre øvrige produkter. Det er fordi vi ikke kan få inn mer Omega3 i hver fisk uten at det går ut over smaken.

Monkids Fiskeolje sikrer et jevnt inntak av Omega3 fettsyrer og er ett komplement til et kosthold som ikke inneholder så mye fet fisk. Den inneholder ikke gelatin og heller ikke noen kunstige søtningsmiddel. Monkids Fiskeolje tas gjerne i forbindelse med måltid og før tannpuss.

Fet fisk er også en kilde til D-vitamin. I følge NNR anbefales tilskudd av D-vitamin til barn som ikke spiser fisk.

 

Barnet mitt drikker ikke melk eller kalsiumberiket plantebasert drikk

Både melk og plantebaserte melkedrikker inneholder kalsium. Kalsium er nødvendig for at barns benmasse skal vokse og utvikles normalt. Om barnet ditt verken drikker melk eller plantebasert melkedrikk kan det trenge tilskudd av kalsium.

Monkids Kalsium+D-vitamin er en vitamin-gummy med god og naturlig smak av jordbær. Helt uten kunstige søtningsmidler. Monkids Kalsium+D-vitamin tas gjerne i forbindelse med måltid og før tannpuss.

 

Barnet mitt får ikke nok sol/D-vitamin gjennom kosten under vinterhalvåret

Det er vanskeligere å dekke dagsbehovet av D-vitamin i vinterhalvåret i mørke Norge. Helsedirektoratet skriver om D-vitamin her. Helsedirektoratet skriver at det er spesielt viktig med tilskudd av D-vitamin under vinterhalvåret.

Det anbefalte inntaket per dag for barn og voksne 2–75 år er 10 mikrogram i følge nordiske næringsanbefalinger.

Alle Monkids™ Multivitaminer inneholder dagsdosen av D-vitamin i en gummy! I Monkids Vitamin Mineral er den anbefalte dagsdosen to gummies per dag.

 

Barnet mitt oppfyller flere av påstandene over

Slik kan det absolutt være. I perioder kan barnet krangle med både fiskeprotester og grønnsaksprotester samtidig. Du kan kombinere alle Monkids produkter utenom de som inneholder D-vitamin. D-vitamin skal man ikke spise for mye av. Vil du gi barnet ditt for eksempel både Kalsium+D-vitamin og noen av våre andre multivitaminer, kan du variere disse annen hver dag.

 

Helsenorge.no – kosthold barn og unge

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading