Barnet mitt spiser ikke så mye frukt og grønnsaker

Helsedirektoratet/Helsenorge anbefaler barn mellom 6-12/2-10 år å spise 500 gram frukt og grønt hver dag. Til barn under 10 år kan porsjonsstørrelsen være litt mindre, en god tommelfingerregel er at en håndfull utgjør en porsjon. Noen tips for å få i barna mer frukt og grønt er å mikse de ned i smoothie og servere grønnsaker før middag når barna er sultne. Kosttilskudd erstatter ikke et allsidig kosthold eller sunn livsstil, men ønsker du å komplettere barnets kosthold med et tilskudd anbefaler vi følgende:

⬆︎Barnet mitt spiser ikke så mye fisk

Barnet mitt spiser ikke så mye fisk Spiser barnet ditt dårlig med fisk? Helsedirektoratet anbefaler oss å spise fisk 2-3 ganger i uken. I fet fisk er det Omega3. Om barnet ditt ikke spiser fisk så ofte kan du velge å komplettere kostholdet med Fiskeolje. Kosttilskudd erstatter ikke et allsidig kosthold eller sunn livsstil.

⬆︎Jeg vil gi barnet mitt tilskudd av D-vitamin

Det anbefalte daglige inntaket av D-vitamin for barn og vokse, 0-75 år, er 10 mikrogram i henhold til Helsedirektoratet. Det er vanskeligere å dekke dagsbehovet av D-vitamin i vinterhalvåret i mørke Norge. Alle Monkids multivitaminer inneholder hele dagsdosen av D-vitamin i en gummy.

*I Norge er anbefalingen fra 0-75 år

⬆︎Barnet mitt pirker i maten

Det er ikke uvanlig at barn spiser dårlig i perioder. Ønsker du å sikre et jevnt inntak av vitaminer anbefaler vi noen av følgende produkter. Kosttilskudd erstatter ikke et allsidig kosthold eller sunn livsstil.

⬆︎Barnet mitt drikker ikke melk

Kalsium er nødvendig for at barns benmasse skal vokse og utvikles normalt. Om barnet ditt verken drikker melk, kalsiumberiket plantedrikk eller spiser andre kalsiumrike produkter kan du velge å gi et tilskudd

⬆︎Jeg vil gi barnet mitt/tenåringen ekstra C-vitamin og sink

C-vitamin og sink bidrar til immunforsvarets normale funksjon. Sikre et jevnt inntak av både C-vitamin og sink med noen av disse produktene:

⬆︎


Barnet mitt har et vegetarisk/vegansk kosthold

Å spise mye grønnsaker, nøtter, soyaprotein, belgfrukter og vegetariske substitutter til animalsk protein har mange helsefordeler. Som forelder til et barn med vegetarisk eller vegansk kosthold kan man trenge å planlegge måltidene litt mer nøye for å sikre at næringsstoffene som det ikke finnes like mye av i et vegetarisk kosthold, eller er vanskelige for kroppen å ta opp, fortsatt dekkes. B12, D-vitamin, Jern, Jod, Selen og Sink er tilskudd som foreldre til barn som er vegetarianer eller veganer bruker å ha litt ekstra koll på. Monkids veganske multivitaminer siker et jevnt inntak av vitaminer, deriblant dagsdosen av D-vitamin og B12.

⬆︎Min tenåring spiser dårlig

Spiser tenåringen din veldig ensidig og kanskje ikke alltid så mye frukt og grønt? Monkids multivitamin for ungdom sikrer et jevnt inntak av vitaminer og mineraler. Kosttilskudd erstatter ikke et allsidig kosthold eller sunn livsstil.

⬆︎Datteren min menstruerer og er trøtt

Har du en tenåring som menstruerer og også er trøtt? Da kan du teste å gi tilskudd av jern. Se om det blir bedre etter to måneder med tilskudd.

⬆︎Min tenåring er vegetarianer/veganer

Å spise mye grønnsaker, nøtter, soyaprotein, belgfrukter og vegetariske substitutter til animalsk protein har mange helsefordeler. B12, D-vitamin, Jern, Jod, Selen og Sink er tilskudd som foreldre til barn som er vegetarianer eller veganer trenger å ha litt ekstra koll på. Monkids Multivitamin Ungdom Appelsin er vegansk og sikrer et jevnt inntak av vitaminer og mineraler, deriblant D-vitamin, selen, jod og B12. Du kan kombinere multivitaminet med Monkids C-vitamin + Sink Ungdom Fruktsmak.


^ Åter topp ^

Loading