Spørsmål & Svar

Prenumeration 

Kommer snart…

Skriv til oss på [email protected] hvis du vil vite mer.

⬆︎


Monkids produkter

Tilbyr dere smaksprøver?

Vi synes det er viktig at barnet får smake på produktet før du som forelder kjøper en hel boks. Slik at det ikke blir stående og må kastes (selv om risken er liten😊). På alle apotek finnes gratis smaksprøver av våre produkter. Om det skulle mangle kan du spørre personalet som enkelt kan bestille de! Du kan også bestille smaksprøver på monkids.no i shoppen. Da kommer det frakt i tillegg.

Hvorfor anbefales ikke Monkids til barn under 3 år?

Helsedirektoratets definisjon av barn er personer over 3 år. Når vil lager kosttilskudd for barn har vi samme aldersgrense. Mindre barn kan mangle tyggeteknikk som øker risikoen for at de kan sette produktet i halsen. Derfor anbefaler vi ikke Monkids produkter til barn under 3 år. Innholdet i Monkids produkter er ikke farlig for barn som er yngre enn 3 år.

Hvorfor inneholder Monkids sukker?

Vitaminer, mineraler og fiskeolje smaker ikke godt i sin naturlige form. Siden barn ikke kan svelge tabletter/kapsler trenger de å tygge sine kosttilskudd. For at barn skal ville spise noe trenger det å være godt. Det finnes flere alternativ til å døyve vitaminsmaken – vi har valgt sukker i stedet for kunstige søtningsmiddel. Helt enkelt fordi vi kjenner oss mer trygge med noe som er naturlig.

Monkids er et kosttilskudd – ikke godteri. Derfor skal man alltid kun ta anbefalt dagsdose. Det gjør at det totale innholdet av sukker ikke blir så mye.

Er produktene til Monkids veganske?

En majoritet av Monkids produkter är veganska. Nedan produkter är veganska:
Monkids Multivitamin Jordgubb 
Monkids Multivitamin Apelsin 
Monkids Multivitamin Apelsin Tonår
Monkids Järn Tonår 
Monkids C-vitamin + Zink Tonår 
Monkids Gravid Blodapelsin

Hva er forskjellen på Monkids multivitaminer?

Monkids har tre smaker på multivitamin for barn og en multivitamin for tenåringer. Punktene nedenfor skiller dem.

 • Den største forskjellen er smaken: det kan velges i appelsin, jordbær og bringebær
 • Alle er veganske utenom Monkids Multivitamin Barn Bringebær som inneholder geltatin fra storfe.
 • Monkids Multivitamin Bringebær inneholder 10 vitaminer. Monkids Multivitamin Appelsin og Monkids Multivitamin Jordbær inneholder 11 vitaminer. Det 11. vitaminet er Vitamin K. I Norge er det veldig sjeldent med mangel av vitamin K. Siden Monkids Multivitamin Bringebær er vårt eldste produkt og en bestselger har vi valg å ikke endre i oppskriften.
 • Monkids Multivitamin Ungdom Appelsin inneholder 10 vitaminer og 2 mineraler. Produktet er litt mer kraftfullt og inneholder høyere doser da den er for barn fra 12 år.

Er Monkids glutenfri?

Ja. Alle Monkids produkter er uten gluten.

Er Monkids laktosefri?

Ja. Alle Monkids produkter er uten laktose.

Inneholder Monkids egg?

Nei. Alle Monkids produkter er uten egg.

Inneholder Monkids gelatin?

Noen av produktene er helt veganske. Tre produkter inneholder gelatin (fra storfe):Monkids Multivitamin Bringebær – inneholder gelatin fra storfe (ikke svin).
Monkids Vitamin Mineral – inneholder gelatin fra storfe (ikke svin).
Monkids C-vitamin + Sink – inneholder gelatin fra storfe (ikke svin).
Monkids D-vitamin + Kalsium – inneholder IKKE gelatin.
Monkids Multivitamin Jordbær – inneholder IKKE gelatin. Vegansk.
Monkids Multivitamin Appelsin – inneholder IKKE gelatin. Vegansk.
Monkids Multivitamin Appelsin Ungdom – inneholder IKKE gelatin. Vegansk.
Monkids Fiskeolje – inneholder IKKE gelatin.
Monkids Jern Ungdom – inneholder IKKE gelatin. Vegansk.

Hvilke Monkids vitaminer, mineraler og fiskeolje kan jeg kombinere?

Du kan kombinere alle vitaminene UTENOM de som inneholder D-vitamin.

D-vitamin lagres i kroppen. Du skal altså IKKE gi barnet ditt både Monkids D-vitamin + Kalsium og Monkids Multivitamin samtidig. Om barnet ditt har behov for to produkter som inneholder D-vitamin, kan du enkelt gi de annen hver dag.

Det går fint å kombinere f.eks. Monkids Multivitamin med Monkids Fiskeolje og Monkids C-vitamin + Sink.

Hvordan skal jeg oppbevare mine Monkids-produkter?

Oppbevar alltid Monkids-produkter utenfor rekkevidde for barn. Lokket er barnesikret, man ha de gjerne i et skap som barn ikke kan nå. Monkids produkter bør ikke stå over en komfyr eller i direkte sollys da visse næringsstoffer kan påvirkes av varme. Oppbevar boksene mørkt og svalt for at de skal beholde sin myke tekstur og vare i henhold til etiketten på boksen.

Er Monkids boksene barnesikret?

Ja. For å kunne åpne boksene kreves det at man trykker ned hetten og vrir samtidig. Glem ikke at det er viktig å stramme hetten godt etter bruk.

Er det farlig å spise en hel boks med Monkids?

Monkids Ungdom Jern Fersken og Monkids Gravid Blodappelsin er farlige i store mengder, da de inneholder jern. Ved overdosering skal du kontakte Giftinformasjonen (22 59 13 00 døgnåpen telefon).

Det man bør være oppmerksom på er at D-vitamin lagres i kroppen og kan skade kroppen ved høye doser. Monkids produkter som inneholder D-vitamin er: Monkids Multivitamin Bringebær, Monkids Multivitamin Appelsin, Monkids Multivitamin Jordbær, Monkids Vitamin + Mineral, Monkids D-vitamin + Kalsium og Monkids Multivitamin Ungdom Appelsin. Ettersom disse produktene inneholder anbefalt daglig dose av D-vitamin, skal kun en av disse produktene tas per dag.

For Monkids øvrige produkter er det ikke farlig om man skulle få i seg en hel boks. Ingen av Monkids produkter bør overdoseres!

Kan jeg som voksen ta Monkids kosttilskudd for barn?

Monkids ungdomsserie fungerer også for voksne. Vil du som voksen ta Monkids ungdomsprodukter bør du ta disse i henhold til anbefalt daglig dose. Monkids C-vitamin + Sink Barn og Monkids C-vitamin Sink Ungdom passer for hele familien. Den anbefalte daglige dosen er 1-2 gummies for barn og 1-3 gummies for tenåringer og voksne.

Hvorfor klistrer fisken i Monkids Fiskeolje sammen?

Det har med tørkingsprosessen å gjøre. Det at tyggetablettene klistrer seg sammen påvirker ikke innholdet og som oftest holder det å riste boksen for at de skal dele seg igjen.

Hva slags fisk brukes i Monkids Fiskeolje?

Fiskeoljen kommer fra fete fisker som tunfisk, sardiner og ansjos. Det er disse fiskene som inneholder Omega3. Fiskeoljen utvinnes som et biprodukt fra fiskeindustrien, slik at hele fisken blir brukt.

Kan personer med fiskeallergi ta Monkids Fiskeolje?

Nei, man bør ikke ta Monkids Fiskeolje Barn Sitron hvis man er allergisk mot fisk, vi kan ikke garantere at det ikke finnes rester av fiskeproteiner. Om man vil gi Omega3-kosttilskudd til barn som er allergiske mot fisk finnes det andre leverandører som har produkter som inneholder algeolje. Vi håper å utvikle et produkt med algeolje.

Kan jeg som gravid ta Monkids Fiskeolje?

Ja, det går bra. Då Monkids Fiskolja Barn Citron är anpassad för barn 3–12 år är den rekommenderade dosen på burken lite låg för gravida kvinnor. Den rekommenderade dosen av Omega3 DHA är 200 mg per dag för gravida som inte äter fet fisk. Vill man äta Monkids Fiskolja behöver man därför äta 8 gummies/dag för att tillgodose behovet. Äter man fet fisk regelbundet räcker det med att komplettera med 4 gummies/dag. 

Inneholder Monkids spor av nøtter?

Nei. Ingen av Monkids produkter inneholder spor av nøtter.

Hvor kommer sitronsyren i produktene deres fra?

Sitronsyre finnes naturlig i frukt og bær, allikevel er det vanskelig å få tak i naturlig sitronsyre. Sitronsyren vi bruker fremstilles fra sopp og bakteriekultur. Vi får noen ganger spørsmål om sitronsyre og da bruker vi å henvise til LHL hjemmeside, det er jo de som vet best. Les gjerne her. Vi bruker sitronsyre E330 og/eller natriumsitrat E331 i alle våre produkter. Dette for at produktene skal få riktig konsistens.

Fargen på Monkids tyggetabletter varierer, hvorfor det?

Fargen på Monkids gummies kan variere fordi fargen er naturlig og kommer fra frukt og grønt

Hva utvinnes Vitamin B12 i deres veganske produkter?

Disse utvinnes fra lav.

Hvor mye D-vitamin inneholder deres multivitaminer?

Alle våre multivitaminer inneholder hele den anbefalte daglige dosen (i henhold til Helsedirektoratet) i en gummy. Det er 10 ug (200% RDI). 

Inneholder Monkids produkter skjellakk?

Nei, det er ikke skjellakk, E904, i noen av våre produkter.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg har glemt å gi barnet vitaminer?

Om du har glemt å gi barnet vitaminer en eller flere dager, skal du ikke kompensere med dobbel dose neste gang. Fortsett med den anbefalte daglige dosen i henhold til instruksjonene på boksen neste dag.

⬆︎


Hvilke vitaminer kan jeg gi barnet mitt?

Hvilke av Monkids vitaminer, mineraler og fiskeolje kan jeg kombinere?

Du kan kombinere alle vitaminene UTENOM de som inneholder D-vitamin og jern.

D-vitamin lagres i kroppen. Du skal altså IKKE gi barnet ditt både Monkids D-vitamin + Kalsium og Monkids Multivitamin samtidig. Om barnet ditt har behov for to produkter som inneholder D-vitamin, kan du enkelt gi de annen hver dag.

Det går fint å kombinere f.eks. Monkids Multivitamin med Monkids Fiskeolje og Monkids C-vitamin + Sink.

Jeg ønsker å gi barnet mitt D-vitamin. Skal jeg velge Monkids Multivitamin eller Monkids D-vitamin + Kalsium?

Du skal velge en av Monkids multivitaminer. Alle våre multivitaminer inneholder hele den anbefalte daglige dosen i en gummy. Det er 10 ug (200% RDI). 

Monkids D-vitamin + Kalsium er for barn som primært trenger kalsium.

Barnet mitt drikker ikke melk, hvilke vitaminer anbefaler dere da?

Monkids Kalsium + D-vitamin sikrer et jevnt inntak av kalsium. Hvis barnet ditt ikke får i seg kalsium via kostholdet og du ønsker å gi et tilskudd anbefaler vi dette produktet.

Kalsium finnes hovedsakelig i melk, plantebaserte melkedrikker og meieriprodukter. Kalsium er nødvendig for at barns benmasse skal vokse og utvikles normalt.

Monkids Kalsium + D-vitamin er en vitamin-gummy med god og naturlig smak av jordbær. Uten kunstig søtningsmiddel. Monkids Kalsium + D-vitamin tas gjerne i forbindelse med måltid og før tannpuss.

Mitt barn spiser ikke fisk, hvilke Monkids produkter anbefaler dere da?

Monkids Fiskeolje sikrer et jevnt inntak av Omega-3-fettsyrer og er et komplement til et kosthold som ikke inneholder så mye fet fisk.

For fostre og små barn opp til to år er Omega-3 og Omega-6 nødvendig for at de skal vokse og utvikles normalt. Om barnet ditt ikke får i seg tilstrekkelig med Omega3 gjennom kostholdet, kan det trenge et tilskudd.

Monkids Fiskeolje er mikroinnkapslet og smaker verken fisk eller fiskeolje. Den anbefalte dagsdosen er 2-4 fisker – noen flere gummies enn våre andre produkter. Det er fordi vi ikke klarer å få inn mer Omega-3 i hver fiske-gummy uten at det går utover smaken. Du avgjør hvor mange fisk per dag ditt barn trenger, basert på hvor mye fet fisk barnet ditt spiser.

Monkids Fiskeolje tas gjerne i forbindelse med måltid og før tannpuss. Den er helt uten gelatin og inneholder ingen kunstige søtningsmidler.

Fet fisk er også en kilde til D-vitamin. I henhold til Helsedirektoratet anbefales tilskudd av D-vitamin til barn som ikke spiser fisk.

Barnet mitt spiser dårlig med frukt og grønt. Hvilke Monkids produkter anbefaler dere da?

Alle Monkids multivitaminer sikrer et jevnt inntak av vitaminer. Monkids C-vitamin + Sink inneholder C-vitamin og Sink. C-vitamin og Sink bidrar til et normalt immunforsvar.

 • Monkids Multivitamin Bringebær
 • Monkids Multivitamin Jordbær
 • Monkids Multivitamin Vegan Appelsin
 • Monkids Multivitamin Ungdom Appelsin
 • Monkids Vitamin Mineral Ananas
 • Monkids C-vitamin + Sink Appelsin
 • Monkids C-vitamin + Sink Ungdom Fruktsmak

Jeg vil gi barnet D-vitamin. Hvilke produkter anbefaler dere da?

Ønsker du å gi barnet ditt D-vitamintilskudd anbefaler vi noen av våre multivitaminer. Alle Monkids Multivitaminer inneholder dagsdosen av D-vitamin i en gummy!

Hvordan vet jeg om barnet mitt trenger tilskudd av D-vitamin?

Det er vanskeligere å dekke dagsbehovet av D-vitamin i vinterhalvåret i mørke Norge. Helsedirektoratet skriver om D-vitamin her. Helsedirektoratet skriver at det er spesielt viktig med tilskudd i vinterhalvåret.

Det anbefalte inntaket for barn og voksne 2-75 år er 10 mikrogram i henhold til Nordiske Ernæringsanbefalinger. Du gjør din egen vurdering om du mener det er behov for kosttilskudd ut fra hva barnet ditt får i seg gjennom kosten og via solen.

Skal jeg slutte å gi D-vitamintilskudd på sommeren?

Helsedirektoratet skriver at personer holder seg i solen kan ha et opphold i sommerhalvåret. De skriver også at det går fint å ta tilskudd hele året.

Om barnet ditt spiser noen av Monkids Multivitaminer for å sikre et jevnt inntak av D-vitamin og ellers spiser et variert kosthold, kan hen kanskje pause inntaket og begynne igjen når vi går mot mørkere årstider.

Spiser barnet noen av Monkids Multivitaminer for å sikre et jevnt inntak av viktige vitaminer og mineraler når det av og til er vanskelig å gjøre det via kostholdet? Da er det ingen problem med å fortsette med en ape om dagen, selv under sommerhalvåret.

Det er alltid du som forelder som bestemmer og vet hva som er best for akkurat ditt barn.

Min tenåring spiser dårlig med frukt og grønt. Hvilke Monkids produkter anbefaler dere da?

Monkids Multivitamin Ungdom Appelsin sikrer et jevnt inntak av vitaminer og mineraler – tilpasset tenåringer. Produktet kan kombineres med Monkids C-vitamin + Sink Ungdom Fruktsmak. C-vitamin og sink bidrar til et normalt fungerende immunforsvar.

Monkids Multivitamin Ungdom Appelsin
Monkids C-vitamin + Sink Ungdom Fruktsmak

Kan jeg gi Monkids Jern Ungdom til barnet mitt under 12 år?

Du skal ikke gi Monkids Jern Ungdom til barn under 12 år uten å ha rådført deg med lege. Om legen konstaterer jernmangel hos barnet kan du rådføre med legen om Monkids Jern Ungdom kan være et alternativ.

Hvordan vet jeg om barnet mitt trenger jerntilskudd?

Har barnet ditt et vegetarisk eller vegansk kosthold og du opplever at barnet er trøtt kan det være verd å gå til lege for å ta en blodprøve. Om legen konstaterer jernmangel kan du rødføre deg med legen om Monkids Jern Ungdom kan være et alternativ. Gi aldri produktet til et barn under 12 år uten resept fra lege.

Har du en tenåring hjemme som menstruerer og som er ikke har energi, er trøtt og føler seg svimmel kan du prøve å gi tilskudd av jern. Legen treger ikke å rådføres. Viktig å følge den daglige anbefalingen på boksen.

Oppbevar alltid kosttilskudd som inneholder jern uten for barns rekkevidde.

Hva slags tilskudd kan jeg gi til barnet mitt som har et vegetarisk/vegansk kosthold?

Å spise mye grønnsaker, nøtter, soyaprotein, belgfrukter og vegetariske substitutter til animalsk protein har mange helsefordeler. Det gjelder barn så vel som voksne. Det man trenger å tenke på som forelder til et barn med vegetarisk eller vegansk kosthold er å planlegge måltidene litt mer nøye. Dette for å sikre de næringsstoffene som det ikke finnes like mye av i et vegetarisk kosthold, eller er vanskelige for kroppen å ta opp, fortsatt dekkes.

B12, D-vitamin, Jern, Jod, Selen og Sink er tilskudd som foreldre til barn som er vegetarianer eller veganer trenger å ha ekstra oversikt over.

Monkids Multivitamin Jordbær, Monkids Multivitamin Appelsin og Monkids Ungdom Appelsin er veganske multivitaminer. De inneholder hele dagsdosen av D-vitamin i en gummy, i tillegg til B12, jod, selen, biotin, sink og flere andre vitaminer.

Velg en av disse produktene om barnet ditt har et vegetarisk eller vegansk kosthold og som trenger tilskudd. Det er ekstra vanskelig for kroppen å ta opp jern fra plantebasert mat (ikke-hemjern). Spiser barnet et helt vegetarisk eller vegansk kosthold kan du kontakte helsestasjonen for å få hjelp med å gjøre en vurdering om barnet får i seg tilstrekkelig med jern via kostholdet eller om det skulle trenge et tilskudd. Du skal ikke gi Monkids Jern Ungdom til barn under 12 uten å ha rådført deg med lege.

⬆︎


Om Monkids

Hvem er Monkids?

Monkids er et lite familieeid kosttilskudd-selskap fra Småland i Sverige som vil forenkle hverdagen til foreldre. Selskapet tilbyr vitaminer, mineraler og fiskeolje, for barn fra 3 år, som er gode og lette og tygge. Monkids produkter er godkjente å finnes på alle apotek i Sverige.

⬆︎


Mine sider

Hvordan logger jeg inn på mine sider?

Om du har en kundekonto hos oss og bruker samme e-postadresse du brukte på din abonnementsordre kan du gå inn her eller under «logg inn» oppe i høyre hjørnet på vår hjemmeside.

Om du ikke har kundekonto hos oss kan du nå ditt abonnement i lenken som du mottar i hver e-post fra oss som angår ditt abonnement.

Jeg har glemt passordet mitt, hvordan får jeg nytt?

Klikk på «glemt passord» her monkids.se/my-account Da får du en e-post med lenke til tilbakestilling av passord.

Hvordan endrer jeg e-postadresse?

Personlig info kan endres inne på «Mine Sider» på monkids.no

Hvordan betaler jeg for mitt abonnement på Monkids?

Den eneste forskjellen på et abonnement og et engangskjøp er at påfølgende abonnementsbestilling vil bli automatisk trukket fra kontoen din.

Om det ikke er dekning på din Klarna-konto vil du bli informert via e-post om den mislykkede betalingen og får mulighet til å oppdatere betalingsinformasjonen før 3 ekstra betalingsforsøk gjøres med en dags mellomrom.

Pengene er trukket fra kontoen min, men jeg har ikke mottatt produktet, hva gjør jeg nå?

Vanligvis leveres produktene innen 2-3 arbeidsdager etter at kjøpet er gjennomført. Ved helligdager eller f.eks. «Black Week» kan leveringer variere. Send oss en e-post på [email protected] om du tror at leveringen er uteblitt eller du har andre spørsmål om leveringen.

Hvordan endrer jeg abonnementet mitt?

Ved en automatisk fornyelse vil vi til å forsøke å fullføre betalingen tre ganger før det aktive abonnementet avsluttes. Du kan selv reaktivere et utløpt abonnement under «Mine sider».

Hvordan avslutter jeg abonnementet mitt?

Du kan avsluttet abonnementet ditt under «Mine sider» eller ende en mail til [email protected] så hjelper vi det.

Hva gjør jeg om det er bedre pris for et engangskjøp enn for et abonnement?

Det er alltid billigere å abonnere, enn på et engangskjøp på monkids.no. Skulle du mot formodning se noe annet? Skriv til oss på [email protected] så skal vi selvfølgelig kompensere deg <3 Tenk også på at et abonnement er mer miljøeffektivt i både forpakning og med tanke på frakt.


Holdbarhet

Hvordan resirkulerer jeg forpakningene deres?

Våre bokser og lokk resirkuleres som hard plast/plast. Refillposene i abonnementet og smaksprøve-posene sorteres som brennbart materiale. Skulle glasskrukken din gå i stykker, resirkuleres denne som ufarget glass.

⬆︎


Betalning, leveranser och returer

Varför har jag inte fått min orderbekräftelse?

Om din order av någon anledning inte har gått igenom i Klarna så skickas ingen orderbekräftelse. Vi ber dig att se efter så att alla dina kontaktuppgifter överensstämmer i Klarna. När det är löst kommer din order att gå igenom och du får din orderbekräftelse från oss. Är det fortfarande problem vänligen kontakta [email protected] så hjälper vi till.

Min order är borta eller försenad, vad gör jag då?

Kontakta [email protected] så hjälper vi till med att spåra din order och ser till att du får det du har beställt.  

Jag har beställt ett startkit, men inte fått någon orderbekräftelse eller inlogg till mina sidor. Vad gör jag nu?

Om din order av någon anledning inte har gått igenom i Klarna så skickas ingen orderbekräftelse. Vi ber dig att se efter så att alla kontaktuppgifter överensstämmer i Klarna. När det är löst kommer din order att gå igenom och du får din orderbekräftelse från oss. 

Om du behöver återställa ditt lösenord till mina sidor och inte får det att fungera går det fint att maila [email protected] så skickar vi ett lösen till dig.

Är det fortfarande problem vänligen kontakta [email protected] så hjälper vi till.

Vilka betalningssätt erbjuder ni?

Vi erbjuder betalning via Klarna.

Vilka leveranssätt kan jag välja?

Post Nord My Pack Collect och Varubrev Förstaklass

Erbjuder ni fri frakt?

Vi erbjuder alltid fri frakt när du väljer att prenumerera på våra produkter.

Kan jag spåra mitt paket?

Alla paket är som skickas med My Pack Collect är spårbara. Behöver du information gällande ditt paket kan du maila [email protected] så skickar vi en spårningslänk.

När det gäller prenumerationerna är ditt första startpaket spåningsbart sedan skickas refillpåsarna ut som brev direkt till din brevlåda och dessa är inte spårningsbara. Hör av dig till oss om du har frågor. 

Jag vill reklamera/returnera en vara, hur gör jag? 

Läs mer om returer, reklamation och återbetalningar här:

⬆︎


Samarbeid

Jeg vil samarbeide med Monkids, hvordan gjør jeg det?

Så gøy at du vil samarbeide med oss! Send en me-post til [email protected] med dine tanker rundt dette, så hører du fra oss. 

⬆︎


^ Åter topp ^

Loading